De semiotiek houdt zich bezig met de leer van de tekens, een manier waarop wij onze werkelijkheid vormgeven en communiceren. Taktila™ is een voelbaar kleurensysteem dat ik ontwikkelde tijdens mijn schilderlessen aan mensen met een visuele beperking. Dit tekensysteem is de basis voor een uitgebreide methode waarmee we álle beeldende begrippen op de tast kunnen uitleggen.
Door te werken met de Taktila methode™ krijgen zienden meer begrip in de non-visuele belevingswereld en krijgen blinden meer inzicht in en gevoel bij onze visuele wereld.
Op deze pagina laat ik een aantal kunstwerken zien waarbij ik Taktila™ heb toegepast. Voor meer informatie over de mogelijkheden met Taktila™ kun je kijken op www.taktila.com, waar je meer Taktila replica’s van bekende schilderijen kunt zien.

Ook makers met een visuele beperking passen Taktila™ toe om hun belevingswereld om te zetten in tastbare visuele beelden. In het kader van Zie je wel(?) organiseer ik regelmatig exposities om deze bijzondere beeldverhalen te delen met de wereld.

Taktila bij het van Abbe Museum

Meer Taktila