Reacties op video Connect door Jofke

 • ‘Kwetsbaar, onderzoekend, soms ongemakkelijk, dan weer harmonie en elkaar vinden.
  Het begin van een te regisseren dans, het begin van ontmoeten in zachtheid. Dankjewel voor het delen,’ N. Verhoof

 

 • ‘Ik kreeg de lachkriebels ervan en een soort schaamtegevoel. Ik heb hem niet afgekeken. Maar me verbaast over mijn eigen gevoel wat maakte dat ik me ongemakkelijk voelde. Het verbaasde me. Ik dacht dat ik er wel oké mee was, met naakt. Maar het idee of ik dit zou doen, nee. Wel een tof project. Het zet je aan het denken,’ N. v/d Linden

 

 • ‘Het maakt dat ik me realiseer dat mijn grenzen aan blootstellen van mijzelf heel anders liggen dan die van de artiesten. Ik hoop dat jullie ook gelachen hebben om het feit dat in dit experiment jullie over elkaar rollen zoals ik dat vroeger deed toen ik stoeide met mijn vrienden (wel aangekleed toen). Voor de rest vond ik het een fascinerend schouwspel,’ Sebastian G.

 

 • ‘Heel mooi en dapper. Dans betekent veel voor mij en is echt iets waar ik mijn gevoel in kwijt kan. Ik heb een grote zoektocht en avontuur tegemoet. En dit inspireert mij enorm. Bedankt!’ Cherylia

 

 • ‘Door het kijken naar de film kreeg ik veel behoefte aan lichamelijk contact, maar tegelijkertijd voelde het ook verstikkend,’ ML

 

 • ‘Hoi Jofke, lastig dit in woorden uit te leggen. Woorden zoals respect, acceptatie en zelfliefde komen in mij op. Ik zelf zou dit waarschijnlijk nooit kunnen. Ik denk vanwege mijn cultuur en leefstijl dat ik nog nooit zo met mezelf bezig ben geweest. Mezelf zonder shirt in de spiegel aankijken vind ik soms al lastig genoeg. Laat staan ook nog het verwerken ervan naar kunst. Prachtig om dit zo te zien en enorm veel respect! Ik ben benieuwd naar je toekomstige projecten!’

 

 • ‘3 mensen die als een eenheid bewegen.’

 

 • ‘Een prachtige film. Ik ervaar aan het begin iets van wanhoop, het zoeken naar elkaar, dan het vinden, het nooit loslaten, bij elkaar blijven. Mooie mensen die elkaar gevonden hebben. Het was heel mooi, confronterend, emotioneel. Je hebt er je ziel en zaligheid in gelegd Jofke,’ M. van Dongen

 

 • ‘Vertrouwen in/op elkaar
  Samenspel
  Kwetsbaar
  Openheid
  Niet gehinderd door kleding
  Dus basaal
  Mooie beweging,’ Toon

 

 • ‘De film toont een hele erge kwetsbaarheid, maar laat ook zien dat we niet bang moeten zijn om onszelf te zijn. Het geeft mij ook een gevoel van verdriet. Ook al ben je jezelf, mensen blijven altijd oordelen.’

 

 • ‘Een bron van inspiratie!
  Indrukwekkend en kwetsbaar.
  Dankjewel Jofke’

 

 • ‘Dapper om je buitenkant bloot te geven. Moeilijker nog om je binnenkant te tonen,’ Bernard

 

 • ‘Overwinning!
  Ook om naar te kijken!’
  Esther

 

 • ‘Ik kon de kwetsbaarheid er in terug zien. Heel tof dat je zo open durft te zijn! Ik heb nog nooit zoiets gezien en daardoor voelde ik me geïnspireerd.’

 

 • Dapper!
  En mooi!
  Bedankt!

 

 • ‘Naakt vol overgave -zonder schaamte – is een proces in ontwikkeling. Je thema’s kwetsbaarheid, vertouwen, contact vragen om volledig aanvaarden hiervan. Het naakte is ditmaal het lichaam. Maar het kan net zo makkelijk je hart zijn, je geest, je meest innerlijke gewaarwording.
  Het gaat niet om dat lichaam, maar het is wel heel interessant om te voelen wat er in míj afspeelt: zien, niet willen zien. Nieuwsgierig, afkeer. Willen onderzoeken en stilvallen. Een adem -in en vastzetten. Het is dus iets wat spanning en onrust oproept. De makkelijke manier is er weg van te gaan, maar ik blijf, ik beweeg. Sta op en schrijf. En kijk. Groetjes, Fannie’

 

 • ‘Ik heb de film niet afgekeken. Maar een klein stukje. Ongemakkelijk en moedig kwam in mij op.’

 

 • ‘Adembenemende overgangen
  Verstilling ken ik als de schilderijen
  Prachtig samenspel
  En dan weer zoeken
  Hervinden
  Herwinnen
  en door
  als de slakken in mijn tuin
  de huisjesslakken die wemelen
  in door met elkaar
  niets zit in de weg
  bij overgave
  gave -te- over
  Liefs,’ Rianne

 

 • ‘Zeer interessant om een film te zien in bijna alleen visueel formaat dat niet direct is gemaakt met kijken alleen in gedachte. Ook is het heel moedig om jezelf zo te durven vertonen.’

 

 • ‘Jij bent Jofke
  Met lef en gedurfdheid
  Te laten zien als inspiratie
  Prachtige uitvoering
  Op de huid
  Op elkaar
  Grote en kleine bewegingen
  Stilte
  Vertrouwen hebben uitbeelden’ Ariën

 

 • ‘De danser
  Dans maar zolang je dansen kunt.
  Je mag in wezen alles zijn,
  maar als je danser bent doet het ook wel eens pijn.
  Je gaat namelijk in het diepste van je zijn.
  Soms voelt dat naar.
  Soms voelt dat fijn.
  Maar bedenk
  dat jij je nog niet volledig geven kan,
  want daarvoor is het nog veel te vroeg.
  Pas als ooit het laatste doek voor je ogen valt, weet je het zeker.
  Je danste niet te weinig, noch te veel.
  Maar precies genoeg,’ Bastiaan J. Hindriks

 

 • ‘Al kijkend merk ik het verschil tussen voelen – ervaren (wat de mensen in de film meemaken) en denken hoe een bepaalde aanraking voelt.
  Soms voelde ik de aanraking ook. Als ik hier langer zou zijn, zou ik nagaan welke aanraking ik zelf wel voel, welke niet. Betekent dat iets?’ F.